Karins Kviltar

Solen har hittat oss

2010-10-08

Idag var det kanonväder. Soligt och varmt. Som gjort för en tur på fjället. Vi fick för oss att vi skulle gå till Strådalsvallen. Vi var där förra gången vi var här. Då gick vi pilgrimsleden från Rombovallen.Pilgrimsleden är en led som historiskt gick från Köping till Nidarosdomen i Norge. Det var nog ingen lätt vandring.

Vi var som sagt vid Strådalsvallen för några år sedan. En gammal fäbod där husen är förfallna och man bara kan ana kossorna och getternas sommarliv. I år tänkte vi ta den andra vägen över heden och myrarna. Men vi nådde inte ända fram. Det var för blött på myrarna. Vi hittade i allafall en torr backe där vi åt vår medhavda matsäck som smakade himmelskt.

Vi såg några renar och funderade på hur det gått för myskoxarna som vandrade in till Härjedalen för ett trettital år sedan. De var ju då ända fram till Hovärken. Nu håller de till i Rogenområdet på gränsen till Norge. Du kan se hur det gått för myskoxarna här.

Antal kommentarer: 1

2010-10-08 20:45:53 - Maria, maria.brostrom@gmail.com

Jag håller tummarna för myskoxarna, de är så fina! Jag sitter hemma och firar med en godispåse och två för en gångs skull lugna och gosiga hundar:)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)