Karins Kviltar

Äntligen hemma

2010-09-17

Nu är de hemma djuren som varit på sommarbete i Hof. En sanning med modifikation, två stycken är kvar med Görans djur och två stycken simmade över ån så de är kvar hos Uffe.

Nu var vi ordentligt förberedda med Uffes infångargrindar, Görans goda hö och fyra gubbar och jag samt vallreserven Latte. Tio st lockade vi in i första vändan och med lite övertalning sprang de upp för rampen. Då var det bara att köra hem dem och släppa dem i ungdjursstallet.

Sedan blev det en vända till där 5 st gick in i fållan direkt och in i kärran.Dahlia knallade också upp och stod där som en drottning. Sedan var det två svartingar kvar 230 och 632. De ville inte! De sprang runt och retades med oss. 620 är en kelgris så vi lät henne vara med de två svartingarna för att lugna ner dem. De larvade runt runt och skärpte sig inte förran jag röt till åt dem att nu var det bara att kliva på. Då sprang de på alla tre.

Sedan var det bara att cykla hem och ta emot dem hemma.Det var fjärde gången idag jag cyklade jag denna sträcka.

Nu är de hemma och 590 och 591 ska upp till midsommarhagen med de andra dräktiga djuren och "höststäda". 580 Stella är ska kalva omkring den 22 oktober så det är hög tid att hon får flytta till Billinge. 620 och 625 ska semineras så fort som möjligt så de får gå på betesmarken och resterande går nu och betar vid Eken på andra sidan vägen.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)