Karins Kviltar

Alltid är det nå´t

2010-06-30

I dag skulle det sista ensilaget av förstaskörden slås. I morgon kommer rullaren och plastaren. Pappa och VDn slog sina kloka huvuden ihop och bonden och akademikern kom fram till hur den skulle vara inställd för bästa resultat och faktiskt gick hela slåttern i dag utan något trassel.

Är det inte maskintrassel så är det djurtrassel. När jag nu fått ett elaggregat ledigt eftersom hela stängslet i Hof går på ett solcellsaggregat tänkte jag flytta upp nio djur till Midsommarhagen igen. Jag fick ju flytta hem de som var där eftersom vi firade midsommar där och mina nyfikna kvigor hade nog ställt till det när vi dansade små grodorna eller björnen sover.

Jag tog in alla i stallet för att sedan kuna välja ut dem som vi skulle fösa bort till midsommarhagen. När jag tagit in dem och givit dem lite belöningskross gick jag in för att äta själv. Efter maten när jag skulle sortera kvigor upptäckte jag att en kviga hade kissat blod! 622 såg lite hängig ut så jag antog att det var hon. Sedan var det bara att ringa veterinär, vilket var frustrerande då den veterinär som hade jour sa på sin telefonsvarare att hon var ledig! Jag ringde till alla veterinärer jag hade i min telefonbok och fick svar från Susanne. Jag fick kontakt med en veterinär och 622 Brunetta fick sin medicin som om den bara kommer i rätt tid är skillnad mellan liv eller död.

Kossan och kalvarna plus 578 fick komma upp och vara betesputsare på lilla hagen på gården.

De andra fick gå ut i hagen igen så det är bara Brunetta som är inne och blir extra ompysslad. Hoppas hon klara sig!

På kvällen hade vi en träff för centerpartister på Färsna. Anna och Lotta berättade om naturens väsen, tomtar ,älvor och troll och visade hur man renar vatten. Tack för en givande kväll. Vi ska kämpa för att bevara Färsna.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)